corona

Corona nedlukning påny

3.132 personer blev registreret med corona og Covid-19 10. december 2020. Det er det højeste antal nye smittede på ét døgn i Danmark. Derfor blev hele 69 kommuner ramt af nye restriktioner. Det skriver DR.

I alt drejer det sig om ca. 80 % af landets befolkning. Corona virus har for godt fat i Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Midtjylland, Odense kommune, Aalborg Kommune med flere.

corona

Den nye nedlukning udvider tiltagende fra de tidligere 38 kommuner til nu 69 kommuner. Tiltagene betyder, at barer og restauranter skal lukke. Man må dog stadig gerne sælge take away. Restauranterne kan nu få kompensation selvom de sælger take away. Kulturtilbud, biografer og biblioteker skal holde indendørs områder lukket.

Corona: Uddannelse og arbejdsmarked

Går man i 5. klasse i folkeskolen eller på højere klassetrin, skal man undervises online. Studerende på ungdomsuddannelser, erhvervsskoler og universiteter sendes også hjem. De er dog ikke sendt på juleferie endnu, men skal følge undervisningen virtuelt.

Offentligt ansatte i bredest muligt omfang skal arbejde hjemme. Arbejder man i frontlinjen mod corona eller har andre kritiske funktioner, skal man møde på job som normalt. Er man ansat på det private arbejdsmarked, lyder opfordringen, at man skal arbejde hjemme såfremt det er muligt. Reglerne om jobdeling og lignende gælder stadig.

Idrætstilbud og foreningsliv skal lukke. Professionel idræt er undtaget. Fitnesscentre i de 69 kommuner må også holde lukket. Derfor må mange træningsglade danskere igen i gang med hjemmetræning, gåture eller finde cyklen frem.

Som vi så det under nedlukningen af syv nordjyske kommuner tidligere på efteråret i forbindelse med smitten med cluster 5, opfordres der på det kraftigste til, at borgere fra de 69 kommuner ikke rejser til de åbne kommuner. Det er dog ikke et egentligt forbud. Sundhedsmyndighederne opfordrer også til, at man tager sine restriktioner med sig hvis man rejser ud.

De gængse restriktioner gælder fortsat og man skal bære mundbind på offentlige steder. Dem kan du købe her.

Mundbind reducerer Covid-19-sager i Tyskland
Nu er vaccinen på vej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Navigation
Close

Din kurv

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our Politik for personoplysninger.

Already got an account?

Close

Categories