visir

Nu er vaccinen på vej

Vi slipper dog ikke for mundbind og visir lige foreløbig men Europa-Kommissionen har nu godkendt coronavaccinen fra Pfizer og Biontech. Godkendelsen kommer kort efter, at Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har udtalt, at vaccinen er ”sikker og effektiv.” Det skriver DR.

”Den vil være tilgængelig for alle EU-lande på samme tid – og på de samme vilkår” siger kommissionsformand Ursula von der Leyen og fortsætter: ”Jeg har under hele pandemien sagt, at vi står skulder ved skulder. Derfor kan vaccinationen gå i gang på samme tidspunkt – enten den 27., 28. eller 29. december.”

De danske sundhedsmyndigheder fortalte i sidste uge, at man er klar til at udrulle vaccinationsprogrammet så snart godkendelsen fra EU var på plads. Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm udtalte: ” Så snart vi har godkendelsen fra EU, og vi har vaccinen på dansk jord, så går vi i gang med at distribuere vaccinen, og vi går i gang så hurtigt, som det overhovedet er muligt.” Det er altså den der er kommet nu. Pfizer fortæller, at de første doser er på vej til Danmark fra Belgien og forventes at ankomme til landet om et par dage.

Først og fremmest vil det være plejehjemsbeboere, ældre med særlige risikofaktorer og medarbejdere i ældreplejen og sundhedsvæsenet. Derfor skal resten af befolkningen fortsætte med at bruge mundbind eller visir. Først når vaccinen er nået ud til en kritisk masse af befolkningen, vil restriktionerne blive lempet.

Vaccinen er testet på 44.000 personer i kliniske forsøg og resultatet er, at vaccinen er 95 procent effektiv. I alt har EU bestilt vacciner fra seks forskellige medicinalselskaber. Forventningen er, at Modernas vaccine vil blive godkendt til brug i Europa 6. januar 2021.

Mundbind og visirer vil derved forsætte med at være en del af bybilledet, også et stykke ind i 2021. Husk at du på EUmundbind.dk finder Danmarks billigste type II mundbind. Vi har også udvidet med salg af visir.

Corona nedlukning påny
Coronaprøver lagt ned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Navigation
Close

Din kurv

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our Politik for personoplysninger.

Already got an account?

Close

Categories