coronaprøver

Coronaprøver lagt ned

Som følge af et pressemøde onsdag 13. januar 2021, hvor allerede gældende restriktioner blev forlænget til 7. februar, blev den fælles indgang til at blive testet for corona, coronaproever.dk, lagt ned af trafik. På et tidspunkt var ventetiden på mere end en time.

Årsagen til den massive trafik på hjemmesiden for coronaprøver kan især skyldes én udtalelse fra sundhedsminister Magnus Heunicke. På pressemødet sagde han nemlig, at alle der fortsat møder fysisk op på deres arbejde, bør lade sig teste en gang om ugen. Senere fulgte justitsminister Nick Hækkerup op ved at sige, at der er ledig kapacitet på testcentrene som følge af udvidet kapacitet i forbindelse med juleferien.

De to udtagelser kombineret, førte derefter til, at køen til coronaprøver voksede massivt. Kl. 20.50, næsten to timer efter pressemødet begyndte, var 14.500 stadig i kø.
Selve pressemødet bragte ikke nye restriktioner med sig, bortset fra at kosmetiske klinikker nu også lukkes. Fokus var især på den britiske variant B.1.1.7 som er særligt smitsom. Prognoserne viser også på nuværende tidspunkt, at forlængelsen sandsynligvis ikke er tilstrækkelig og man kan forvente en yderligere forlængelse senere.

De ekstra hårde rejserestriktioner blev også vendt på mødet. Hele verden er fortsat ’rød’ og grænsen er mere eller mindre lukket. Siden indførelsen, har antallet af afviste udlændinge ved grænseovergangene været faldende.

Daginstitutioner, dagligvarebutikker og apoteker er fortsat åbne, med krav om mundbind og 2 meters arstand. Det blev også understreget, at ens egen læge fortsat er åben for henvendelser. Man kan dog hverken få en coronaprøve eller komme foran i vaccinekøen ved at kontakte egen læge.
Ellers gælder de regler vi har vænnet os til fortsat: Kulturliv, sport og fritidsaktiviteter er aflyst, forsamlingsloftet er på maksimalt fem, undervisning skal klares hjemmefra på alle niveauer og der opfordres i allerhøjeste grad til, at man arbejder hjemmefra.

Du kan bestille dine personlige værnemidler her.

Nu er vaccinen på vej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Navigation
Close

Din kurv

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our Politik for personoplysninger.

Already got an account?

Close

Categories